Ενημέρωση για τα Deminimis στους ροδακινοπαραγωγούς και συνδεδεμένη ενίσχυση στα τεύτλα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ λίγων ημερών σχετικά με τα Deminimis στους ροδακινοπαραγωγούς και το πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους κάνοντας λόγο για τέλος του Γενάρη, έρχονται σημερινές βάσιμες πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν αφήνοντας ένα μικρό διάστημα 3-4 ημερών για ενδεχόμενη καθυστέρηση στις προαναφερθέντες ημερομηνίες.
Δηλαδή έως τις 4 Φεβρουαρίου το αργότερο (σύμφωνα πάντα με τις πληροφόριες που είχαμε πριν λίγο) θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα από τo Deminimis στους λογαριασμούς των δικαιούχων ροδακινοπαραγωγών.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα τεύτλα θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.
Θυμίζουμε ότι στα επιτραπέζια ροδάκινα οι τιμές ενίσχυσης ανά στρέμμα έχουν καθοριστεί στα 100 ευρώ στις σοβαρά ζημιωθέντες ποικιλίες και στα 50 ευρώ στις μετρίως ζημιωθέντες ποικιλίες και στα νεκταρίνια τα ποσά ανέρχονται στα 120 και 60 ευρώ αντίστοιχα.
Οι ποικιλίες βιομηχανικών ροδάκινων που είναι στη λίστα των ενισχύσεων ανέρχονται περίπου στα 77.000 στρέμματα.
Ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας και να δοθεί επιτέλους το Deminimis στους ροδακινοπαραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή εδώ και αρκετές μέρες και δεν είναι λίγα τα μηνύματα και τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΣ Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» Χωρίς νερό δεν υπάρχει παραγωγή – Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει μέλλον για τη Νάουσα
- ΑΑΔΕ: Πλατφόρμα myAGRO - σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026
- Θανατηφόρα παράσυρση πεζού από φορτηγό στη Βέροια
- Φαινόμενα βανδαλισμού δημόσιων χώρων καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ράχης
- Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης οι ροδακινοπαραγωγοί - Άμεση ανάγκη για έκτακτα μέτρα στήριξης στα πρότυπα του 2014