Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σχεδόν στο σύνολό τους οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του 2025 έχουν ήδη λάβει προκαταβολές που αγγίζουν το 75% των συνολικών αποζημιώσεων που δικαιούνται.
Την ίδια ώρα, η Διοίκηση του Οργανισμού προγραμματίζει την καταβολή των υπολοίπων αποζημιώσεων στις αρχές Απριλίου 2026, με πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής σύμφωνα με πληροφορίες μας, τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου. Οι πληρωμές αφορούν ζημίες που σημειώθηκαν εντός του 2025, τόσο στη φυτική παραγωγή όσο και στο ζωικό κεφάλαιο.
Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων αποτελεί η εξόφληση της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς προς τον ΕΛΓΑ για το έτος 2025.
Ο Οργανισμός καλεί τους ασφαλισμένους παραγωγούς να τακτοποιήσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην επικείμενη πληρωμή (Δείτε ΕΔΩ)
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επίσκεψη Καρυστιανού σε Κοζάνη και Φλώρινα: Η περιοχή από καλλιεργήσιμη έχει μετατραπεί σε μπαταρία της Ευρώπης (Βίντεο)
- Θανάσης Καββαδάς: Θωρακίζεται όλη η χώρα απέναντι στις επιζωοτίες -12,5 εκατ. ευρώ επί πλέον στις 13 Περιφέρειες για μέτρα βιοασφάλειας
- ΑΣΕΠ 2027: Ολοκληρωμένη Προετοιμασία για τον 3ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό
- Υπεγράφη η Κοινή Απόφαση για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης
- Καταστροφές από αγριογούρουνα: Ανοικτή επιστολή Ε.Ο.Σ Σάμου προς την πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία