Βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ Περικλής Μαντάς: Πολλοί υπουργοί στο ΥΠΑΑΤ τα τελευταία έτη συμπεριφέρονται ως υπουργοί νομών και όχι της χώρας"
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Βουλευτής ΝΔ Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς για την εγκατάλειψη που βιώνουν οι αγρότες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιρρίπτοντας έμμεσα ευθύνες στους υπουργούς και υφυπουργούς, που κάθισαν στον θώκο του ΥΠΑΑΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί στο ΥΠΑΑΤ τα τελευταία έτη συμπεριφέρονται ως υπουργοί νομών και όχι ως υπουργοί της χώρας».
Άφησε αιχμές προς το ΥΠΑΑΤ (Μη ξεχνάμε ότι είναι κυβερνητικός βουλευτής , όπως και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ανήκει στην κυβέρνηση της ΝΔ) τονίζοντας την αδικία που βιώνει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του «Οι αγρότες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου θα έλεγα είναι ξεχασμένοι εντελώς από το Υπουργείο και από τις ενισχύσεις οι οποίες δίνονται».
Αιτιολογώντας μάλιστα την παραπάνω διαπίστωση ανέφερε ως παράδειγμα «Παθαίνει μια ζημιά στα νεκταρίνια, τα ροδάκινα, στην Πέλλα, αμέσως πάμε να αποζημιώσουμε. Έχουμε ζημιά στο ελαιόλαδο στην ελιά, δεν ανοίγει μύτη. Έχουμε ζημιά στις ντομάτες , στα θερμοκήπια στα Φιλιατρά, εδώ και τρία χρόνια διεκδικούμε μια αποζημίωση, λέει ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει, ναι δεν αποζημιώνει αλλά υπάρχουν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπάρχει ίωση στα ροδάκινα στην Πέλλα θα πάμε να τρέξουμε να αποζημιώσουμε, ε δε γίνεται αυτό να συνεχίσει. Έχουμε υποσχεθεί στους αγρότες εδώ και 6 χρόνια να φέρουμε το νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ».
Πηγή βίντεο : BEST TV
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κλιμάκιο της ΠΟΓΕΔΥ επισκέπτεται τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας των παραμορφωμένων καρπών και τη στήριξη των παραγωγών»
- Γιάννης Ανδριανός: Άρση διοικητικών εμποδίων για 24.000 νέους γεωργούς και αναλογικό πλαίσιο κυρώσεων στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης
- Ροδακινοπαραγωγός έχασε 20 τόνους συμπύρηνο ροδάκινο από την έντονη βροχόπτωση
- Ολοκληρώθηκαν οι αποφάσεις ένταξης για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας των τελευταίων προγραμματικών περιόδων