Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κοινοποίηση των πορισμάτων για ζημιές από χαλάζι και βροχόπτωση σε Ημαθία και Πέλλα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αυτό το διάστημα στον κάμπο της Ημαθίας η φύση «ζωγραφίζει» και δημιουργεί τη ροζ «Θάλασσα» καθώς ανθίζουν οι ροδακινιές και νεκταρινιές.
Βέβαια κάποιες προβλέψεις για μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες, κάνουν τους αγρότες να ανησυχούν, φοβούμενοι ζημιές από τον παγετό.
Πρώιμες ποικιλίες μάλιστα , ΕΡΛΙ ΜΠΟΜΠΑ, ΚΑΡΝΤΟΦΑ, ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ «χτυπήθηκαν» από παγετό που σημειώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας ενέκρινε στις πληγείσες περιοχές την υποβολή δηλώσεων ζημιάς.
Βέβαια για να επισπευτούν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι αγρότες θα πρέπει να ενισχυθεί εγκαίρως το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ με γεωπόνους εκτιμητές.
Τέλος όσον αφορά τις ζημιές έτους 2024 για τις περιοχές Ημαθίας και Πέλλας, μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας και την Διευθύντρια κα Μαρία Παππά , μας ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί και κοινοποιήθηκε το 60% – 70% των πορισμάτων (χαλάζι, βροχόπτωση) και αναμένεται έως τέλος Μαρτίου να φτάσει περίπου το 90% - 95% η κοινοποίηση των πορισμάτων και έπειτα να δρομολογηθεί η πληρωμή τους.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»