Ελάχιστη τιμή στα 50 λεπτά ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί - Κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι αν δεν ικανοποιηθούν
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων την Τετάρτη 26/ 6 στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια με την συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων από την Ημαθία, Πέλλα Πιερία.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ιδιαίτερα του βιομηχανικού ροδάκινου, αφού ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή τους, δεν έχει καθοριστεί τιμή από τους βιομηχάνους με αποτέλεσμα να παραδίδουν την παραγωγή τους με ανοιχτές τιμές, και χωρίς να γνωρίζουν πόσο και πότε θα πληρωθούν.
Από την άλλη αντιμετωπίζουν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αλλά και το αυξημένο κόστος διαβίωσης με την ακρίβεια που σπάει κόκκαλα, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους.
Η σύσκεψη αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ώστε με ευθύνη της κυβέρνησης να οριστεί ως ελάχιστη εγγυημένη τιμή κιλού τα 50 λεπτά που θα καλύψει το κόστος παραγωγής και θα αφήσει ένα μεροκάματο για την συνέχιση της καλλιέργειας.
Επίσης εκφράστηκε η αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μεσούσης της καλλιεργητικής
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού και το 2025
- Δήμος Βέροιας: Λειτουργία των Λαϊκών Αγορών κατά τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού
- Οι Μαθητές του Φροντιστηρίου Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο «έγραψαν» τη δική τους ιστορία στις Πανελλαδικές 2025
- Τσιάρας: Κάνουμε ελέγχους και οι ελεγχόμενοι αποφεύγουν τον έλεγχο και «εξαφανίζονται»
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο από 28 Ιουλίου έως και 1 Αυγούστου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ