Το πρόβλημα της ακαρπίας στη δενδροκαλλιέργεια συζήτησαν με τον ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη οι Τυρναβιώτες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενιτη συναντήθηκε στις 19/4 σε εκδήλωση στη ΒΙΠΕ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Αρβανίτης Νικόλαος μαζί με τον γραμματέα του Αγροτικού συλλόγου Κωνσταντίνο Τσιακα, προκειμένου να γνωστοποιήσει σημαντικά θέματα του Δήμου μας. Μια ζήτηση που βασίστηκε και στο έγγραφο που έστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λευτερη Αυγενάκη και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ.Ανδρεα Λυκουρέντζο .
Επικεντρώθηκαν στο αίτημα της ακαρπίας σε διάφορες καλλιέργειες που βρίσκονται στο Δήμο Τυρνάβου (αμύγδαλα,βερίκοκα,δαμάσκηνα,ροδάκινα,νεκταρίνια) και για την καρπόπτωση στην καλλιέργεια της αχλαδιας ζητώντας στήριξη των παραγωγών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον περονόσπορο που θα άφησει τα σημάδια του και στην φετινή παραγωγή διότι ήδη φενεται ότι θα υπάρξει μείωση.
Ο Υπουργός δήλωσε θετικός τόνισε ότι γνωρίζει και ο ίδιος ότι υπάρχει πρόβλημα ειδικά σε κάποιες ποικιλίες βερίκοκου ωστόσο για τα δαμάσκηνα ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία υπάρχουν συνεχώς προβλήματα ακαρπίας και πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον της συγκεκριμένης καλλιέργειας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- 2026, το διεθνές έτος αγρότισσας
- Νέα στρατηγική κατά του ρατσισμού προωθεί την ισότητα για όλους
- Ποιες τροφές μειώνουν το άγχος - Τι δείχνει νέα μελέτη
- Τσιάρας προς αγρότες: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - Είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους
- e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα της Υπηρεσίας Πληρωμής Εισφορών Μη Μισθωτών με IRIS