Κάλεσμα Αγροτικού Συλλόγου για ενίσχυση του μπλόκου με τρακτέρ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Από την Τρίτη 23 Γενάρη συγκεντρώνουμε τρακτέρ στην πλατεία του χωριού Παλατίτσια Ημαθίας διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
Διεκδικούμε:
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
- Μείωση του κόστους παραγωγής: (αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/ Kwh και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια).
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
- ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική,
ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στις καλλιέργειες που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν με τα τρακτέρ τους το μπλόκο που έχει στηθεί.
Όλοι στον αγώνα για να παραμείνουμε στα χωράφια και στα χωριά μας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η 34χρονη που ξεκίνησε με ποδήλατο από τη Δανία και έφτασε σε 52 μέρες στο Λιτόχωρο
- ΠΚΜ: Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα «Σχέδια Βελτίωσης», «Επενδύσεις στην εξοικονόμηση ύδατος» και «Επενδύσεις ενεργειακές και κυκλικής οικονομίας»
- Λάρισα: Αυλαία για την 23η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο
- Παρατείνεται έως τις 10 Οκτωβρίου η συμμετοχή στην έρευνα για τη νέα ΚΑΠ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου