ΕΚΕ: Παράνομη διακίνηση φρούτων και ιδίως του συμπύρηνου ροδάκινου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Εδώ και χρόνια, είναι γνωστά τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο συγκομιδής του συμπύρηνου ροδάκινου αλλά και γενικότερα του συνόλου των ροδάκινων και των άλλων φρούτων. Πολλά προϊόντα συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς διασφάλιση ποιοτικών προδιαγραφών. Επιπλέον, πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο αγοραστές του εξωτερικού να παραλαμβάνουν ροδάκινα απευθείας από τους αγρούς, πληρώνοντας μετρητοίς χωρίς κανένα παραστατικό, διογκώνοντας έτσι τη φοροδιαφυγή. Το φαινόμενο αυτό είναι έντονο και φέτος.
Η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι σαφώς υψηλότερη τα τελευταία χρόνια δίνοντας κίνητρο στους ασυνείδητους πολίτες να επιδιώκουν την διακίνηση των προϊόντων χωρίς παραστατικά.
Καλούμε την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να επέμβουν αποτελεσματικά ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση._
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δήμος Βέροιας: Εκπαιδευτική Περιήγηση των ΚΑΠΗ - «Ιστορικά μονοπάτια της Βέροιας»
- ΕΚΑΓΕΜ: Αίτημα για αναβολή της AGROTICA 2026
- Οριστικό τέλος στη «τεχνική λύση» – Νέο πλαίσιο πλήρως εναρμονισμένο με την ΚΑΠ για την κατανομή βοσκοτόπων
- Η P J CONDELLIS S.A. έμπρακτα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών - Δε συμμετέχει στην AGROTICA 2026
- ΟΠΕΚΑ: 338.080.255 ευρώ καταβάλλονται σε 1.137.556 δικαιούχους την Παρασκευή 28-11-2025