Τεράστιες καταστροφές σε κεράσια από επιθέσεις αρκούδων στα Γρεβενά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε απόγνωση βρίσκονται οι περίπου 50 κερασοπαραγωγοί της Αμυγδαλιάς Γρεβενών από τις καθημερινές επιθέσεις των αρκούδων οι οποίες καταστρέφουν στην κυριολεξία τα δέντρα τους.
Είναι τέτοια η μανία των αρκούδων που αποδεκατίζουν όχι μόνο τα μικρά σε ηλικία δέντρα αλλά και τα μεγαλύτερα.
Στην Αμυγδαλιά Γρεβενών καλλιεργούνται περισσότερα από 10.000 δέντρα κερασιάς σε εκατοντάδες διάσπαρτα μικρά χωράφια. Κάποιοι από τους παραγωγούς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιδρομές των αρκούδων με ηλεκτροφόρα καλώδια όμως οι περισσότεροι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα αυτά. Επίσης αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της κλοπής των εξαρτημάτων από τα ηλεκτροφόρα καλώδια.
Η φετινή χρονιά ήταν η πιο καταστροφική για τους κερασοπαραγωγούς της Αμυγδαλιάς Γρεβενών καθώς στις αρχές της άνοιξης η παραγωγή επηρεάστηκε από τις παγωμένες, ενώ στη συνέχεια από τις χαλαζοπτώσεις και τις βροχοπτώσεις και ότι απέμεινε πλέον από τις επιδρομές των αρκούδων.



Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τραγωδία: Νεκρός 42χρονος - Έπεσε σε αρδευτικό κανάλι με το αγροτικό αυτοκίνητο
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 9 Φεβρουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Εθνική αντεπίθεση κατά της ευλογιάς: 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι στο πεδίο
- Στρατιωτικοί κτηνίατροι στη μάχη κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων
- Μπαρτζώκας: Στην τελική ευθεία για την αποζημίωση των καλλιεργειών που έμειναν εκτός αποζημιώσεων από τον παγετό Μαρτίου 2025