Σχέδια Βελτίωσης: Αυξάνεται η αποζημίωση για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που προβλέπει αύξηση της αποζημίωσης για την αξιολόγηση των αιτημάτων στήριξης και των ενδικοφανών προσφυγών των επενδυτικών προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.5 του Υπομέτρου 4.1 «Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.
Την απόφαση υπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Στύλιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ι. Τσακίρης και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδης.
Στόχος της ΚΥΑ αποτελεί η επίσπευση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των «Σχεδίων βελτίωσης», μέσω της απασχόλησης και εκτός ωραρίου εργασίας των γεωτεχνικών αξιολογητών. Με αυτό το σκοπό αυξήθηκε κατά 50% το ετήσιο όριο αποζημίωσης των αξιολογητών από τα 2.400 στα 3.500 ευρώ.
Επιπλέον ορίζεται η αμοιβή ανά αξιολόγηση αίτησης στήριξης στα 60 ευρώ και καθορίζεται το όριο της αμοιβής των μελών των Επιτροπών Ενδικοφανών Προσφυγών στα 80 ευρώ ανά συνεδρίαση. Επισημαίνεται πως κάθε συνεδρίαση θεωρείται ολοκληρωμένη μετά από την εξέταση τουλάχιστον 12 ενστάσεων.
Η συνολική δαπάνη για τις αποζημιώσεις των αξιολογητών ανέρχεται μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ για το έτος 2023 και μέχρι του ποσού των 130.000 ευρώ για το έτος 2024. Ποσό που καλύπτεται από τις πιστώσεις της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «με αυτή τη νομοθετική παρέμβαση, επιταχύνουμε την αξιολόγηση των «Σχεδίων Βελτίωσης», δίνοντας κίνητρα στους αξιολογητές για να εργαστούν εκτός ωραρίου εργασίας. Αξιοποιούμε την εμπειρία και γνώση των γεωτεχνικών μας για την ταχύτερη αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων των αναπτυξιακών μας προγραμμάτων».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σύσκεψη για την εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων υδάτων άρδευσης στην πεδιάδα της Κ. Μακεδονίας
- Συνάντηση εργασίας για τη στρατηγική ανάπτυξης του Κρητικού Αμπελώνα
- Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Hiking 2025: Το Wellness των εργαζομένων του και η προστασία του Περιβάλλοντος στην «καρδιά» των Δράσεων ΕΚΕ
- Ευρεία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με Εκπροσώπους των ΚΥΔ