Οι μικροί όγκοι ροδάκινων φέρνουν υψηλές τιμές στην Ιταλία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Υπάρχει έλλειψη ροδάκινων και οι φορείς της χονδρικής αγοράς πρέπει να αντιμετωπίσουν τους όγκους πυρηνόκαρπων που λείπουν. «Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τον περασμένο μήνα άφησε σοβαρές συνέπειες στις καλλιέργειες, εμποδίζοντας την ανάπτυξή των καρπών και περιορίζοντας τον όγκο τους - εξηγεί στο IFN ο επιχειρηματίας Riccardo Pompei.
Παρατηρείται σοβαρή έλλειψη κιτρινόσαρκων και λευκόσαρκων ροδάκινων, γεγονός που μας αναγκάζει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας από άλλες χώρες, αλλά η αγορά ζητά ιταλικά ροδάκινα, αφού όπως είναι γνωστό στην Ισπανία αντιμετωπίζουν σημαντική έλλειψη παραγωγής, συνέπεια των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που έχει δημιουργήσει και ποιοτικό πρόβλημα καθώς δεν είναι γευστικά αλλά και δεν έχουν πάρει το χρώμα που έπρεπε».
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο italiafruit σχετικά με τα ροδάκινα και νεκταρίνια, τα λίγα επιτραπέζια στην αγορά διανέμονται από την Πομπηία στο εύρος τιμών του 1,70 / 3,50 ευρώ το κιλό, ενώ υπάρχουν διακριτοί όγκοι λευκών και κίτρινων νεκταρινιών με τα τελευταία να φτάνουν σε τιμές που ξεκινούν από 1,50 ευρώ έως 2,50 ευρώ το κιλό.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο «Naoussa Street Food Festival-Wine Edition 2026»
- Βελβεντός Κοζάνης: Σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες
- Μπάσκετ- Άρης : Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα αφίξεων των ξένων
- Μεταφορά ημέρας λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Νάουσας
- Κανένα παιδί δεν θυμάται μόνο τι διδάχθηκε - Θυμάται ποιος πίστεψε σε αυτό

