Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 - Για πρώτη φορά καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε 4 μήνες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 και για πρώτη φορά παραγωγοί αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.
Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολή έως 60% για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022» (από την 24η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Ιανουαρίου 2022), στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας.
Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση το συνολικό ετήσιο όριο των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι απασχολούμενοι σε όλα τα στάδια της ασφαλιστικής και εκτιμητικής διαδικασίας, στους οποίους ανατίθεται έργο σχετικό με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022», καθορίζεται μέχρι του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων (4.800) ευρώ, χωρίς μηνιαίο όριο.
Η τροπολογία έλαβε θετική ψήφο από τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και «Ελληνική Λύση». Το ΚΚΕ και «Μέρα25» δήλωσαν «παρών».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στην 31 η Agrotica η Αμερικανική Γεωργική Σχολή
- Κάλεσμα Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο συλλαλητήριο στην Agrotica
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ολομέλεια σήμερα η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής
- ΕΛΕΑΒΙΟΜ: Δήμοι επενδύουν στη βιομάζα για ενέργεια, πρόληψη πυρκαγιών και κυκλική οικονομία – συμπεράσματα από την BIOMASS DAY 2026
- Στη Λάρισα ξεκινά την Τρίτη η 3ήμερη Πανελλαδική Συνάντηση Φυτοπροστασίας