Πέραν του παγετού, σοβαρές ζημιές σε συμπύρηνα ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια & δαμάσκηνα προκάλεσαν χαλαζοπτώσεις στην Ισπανία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της Μούρθια την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Απριλίου, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές από τις καλλιέργειες ροδάκινου, νεκταρίνιου, δαμάσκηνου, συμπύρηνου και αχλαδιού. Τα αγροκτήματα γύρω από την πόλη Cieza επλήγησαν περισσότερο.
Η χαλαζόπτωση έπληξε μεγάλες περιοχές της Macetua, του El Horno και της La Quebrada del Galan, λίγο μετά από ένα άλλο επεισόδιο που κατέστρεψε τον Canada del Judi° και καλλιέργειες κοντά στη Sierra de el Picarcho.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο murciatoday.com , το χαλάζι έπληξε επίσης και άλλους δήμους όπως η Καρταχένα, η Μοράταλα και η Τζουμίγια, ακόμη και στις ακτές, οι κάτοικοι του Λος Αλκαζάρες ανέφεραν έντονη χαλαζόπτωση την Τετάρτη. Διπλό πλήγμα δέχθηκαν οι δήμοι Dehesilla, Gargantones και El Carche στη Jumilla, καθώς το χαλάζι ακολούθησε κατακλυσμός βροχής.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η αναγραφή ΑΦΜ πελάτη στα απλοποιημένα τιμολόγια χονδρικής πώλησης καυσίμων, από 1/1/2027
- Η Ελασσόνα στο επίκεντρο της αγροδιατροφικής στρατηγικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας
- Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής «Αγροανέλιξη Farmers of the Future 2026» ενισχύει τη νέα γενιά αγροδιατροφικών επιχειρήσεων
- Καθορίστηκαν οι τιμές των Οικολογικών Σχημάτων για το 2025 - Στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη εφαρμογής του ΣΣ ΚΑΠ
- Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ύψους 7,81 εκατ. ευρώ σε 6.926 μη μισθωτούς