Την στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θέτει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΥπΑΑΤ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Απόφαση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει, με βάση τις υφιστάμενες δημοσιονομικές δυνατότητες, τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και προς την κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τόνισε στη Βουλή ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού του Μέρα25 κυρίας Μαρίας Απατζίδου.
Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ύψους 180 εκατ, ευρώ και επισήμανε τη δέσμευση του πρωθυπουργού μαζί με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, στις επόμενες μέρες, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και για τους αγρότες, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί ξεκινά η περίοδος άρδευσης.
Σε ό,τι αφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι είχαν γίνει και εκπτώσεις της τάξεως του 50% από τη ΔΕΗ στα αγροτικά τιμολόγια, από τον Αύγουστο και μετά, οι οποίες συνυπολογίζονται με την ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε να καλύπτεται το 80%.
Ο κ. Γεωργαντάς θύμισε ότι η πρώτη υπογραφή που έθεσε ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν η διάθεση 50 εκατομμυρίων από τα de minimis προκειμένου να στηριχθεί αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κέλλας: Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να στηρίξουμε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της Π.Ε. Έβρου
- Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ σε περιοχή στο Ελαιόφυτο Αιτωλοακαρνανίας
- Μέρα γεμάτη αγάπη στο ΚΗΦΗ Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
- Λάκης Βασιλειάδης προς ΥπΑΑΤ για τις βροχοπτώσεις: Να δώσει το ΥΠΑΑΤ μια ξεκάθαρη και αιτιολογημένη απάντηση για την τελική του απόφαση
- Η ΝΗΣΟΣ έδωσε αέρα Τήνου στο World of Beer Festival 2025