ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντάς: Επιτακτική η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Επιτακτική θεωρεί την ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Σε χαιρετισμό του, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και άλλων φορέων με στόχο την σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία που έγινε στην Αμαλιάδα και στο Μεσολόγγι, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι θεμέλιο για την επιτυχία μας είναι η διαρκής στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής οικονομίας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού μοντέλου και ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών διαδικασιών.
Ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την χαρά του γιατί η πρώτη του υπογραφή ως ΥπΑΑΤ αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση τη συνολική ενδυνάμωση της ανάπτυξης της χώρας μας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Γεωργαντάς είπε:
«Καλωσορίζω την προγραμματική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ - Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Στόχος όλων μας, η συνολική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού του μοντέλου, ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών του διαδικασιών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής του βιωσιμότητας.
Στόχοι που είναι ευκολότερα επιτεύξιμοι με την ανάπτυξη ισχυρών και δομημένων συνεργειών, όπως η σημερινή.
Θεμέλιο για την επιτυχία μας, η διαρκής και στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής μας οικονομίας.
Οφείλω να ευχαριστήσω της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Άγγελο Συρίγο καθώς και συνολικά τους συντελεστές του εγχειρήματος, για την καλή συνεργασία και τη διαρκή τους δέσμευση.
Σε μια εποχή στην οποία τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς και ταχύτατα, η επιστημονική υποστήριξη των δημοσίων πολιτικών, η δια βίου εκπαίδευση και η διαρκής επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι επιτακτική.
Μόνον μέσω της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας μπορεί ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας να ευθυγραμμιστεί με τις μεγάλες τάσεις του αιώνα μας, ιδίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Και έτσι να μπορέσει να αξιοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η εποχή μας.
Είμαι λοιπόν ευτυχής που η πρώτη μου υπογραφή ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και κατ’ επέκταση για τη συνολική ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης της Πατρίδας μας στη μεταπανδημική εποχή.
Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Για τα προβλήματα με την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου η ΕΘΕΑΣ ζήτησε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Υπ. Οικονομικών
- Ο Ολυμπιακός χωρίς Γκαρθία και Έσε απέναντι στην Κηφισιά
- Αγρότες Κρήτης στη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα: Μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν έως τέλη Νοέμβρη να πληρώσουν τη βασική ενίσχυση
- Τάσος Μπαρτζώκας: Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση αποκαθιστά την ισότητα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γίνονται πράξη