Πλήρη επόπτευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και της σοδειάς του παραγωγού με τη χρήση της τεχνολογίας (video)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας (Precision Agriculture), η χρήση των DRONES (Multicopters & Fixed Wing) κερδίζει μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο έδαφος, αφού τα μεγάλα οφέλη που προσφέρουν αναγνωρίζονται απ' όλο και περισσότερους αγρότες σε όλο το κόσμο.
Απόλυτα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί μόνο σε λίγα λεπτά να κάνει πλήρη επόπτευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και της σοδειάς του.
Κατάλληλες RGB, Multispectral, Hyperspectral και Θερμικές κάμερες με Ραδιομέτρηση μπορούν και συλλέγουν εικόνες τόσο στο οπτικό όσο και στο μη οπτικό φάσμα της ανθρώπινης όρασης, καθώς και σε διαφορετικά μήκη κύματος υπέρυθρης και υπεριώδους ακτινοβολίας.
Το NIRS (Near Infrared Spectroscopy) είναι μια μέτρηση που αφορά το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα σε συνάρτηση με το βαθμό θερμότητας και κυμαίνεται από 700nm - 2500nm. Η μέτρηση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική στην γεωργία ακριβείας αφού τα φυτά απορροφούν ενέργεια μέσα στο ανωτέρω αναφερόμενο φάσμα.
Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο πολύ ενέργεια απορροφάται από το καλλιεργούμενο φυτό, τόσο πιο υγιές και ανθεκτικό γίνεται, δίνοντας στον αγρότη χρήσιμες πληροφορίες τόσο για την εκτίμηση του ρυθμού ανάπτυξης όσο και για τον τελικό όγκο της σοδειάς του.
Όλα αυτά μαζί με διάφορες άλλες εφαρμογές όπως, την ανίχνευση ασθενειών, την ακριβή κατανομή λιπάσματος, τους αεροψεκασμούς, την καταμέτρηση των φυτών και την επαρκή άρδευση αυτών, συνθέτουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους γεωργικής παραγωγής, μεγιστοποιώντας την απόδοση της καλλιεργήσιμης έκτασης.
Πηγή:dronesolutions.gr
Πηγή βίντεο: Drone Solutions
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γιάννης Ανδριανός-Olympia Forum VII: «Εργαζόμαστε για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, τεχνολογικά ώριμο και εξωστρεφές»
- Ερώτηση Τάου Μπαρτζώκα για τη μη αποζημίωση προανθικού 2025 και βροχοπτώσεων 2024
- Συνάντηση του ΥπΑΑΤ με τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Στο επίκεντρο η αποτελεσματικότερη άσκηση των κρατικών αρμοδιοτήτων στον πρωτογενή τομέα
- Σωτήριος Σκουρτόπουλος για Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης: «Ζητούμε να μας εξηγηθεί με ποια κριτήρια η Ημαθία έμεινε εκτός και να εξεταστεί άμεσα η ένταξή της»
- Μια Θάλασσα Γεύσεις: Η Λέσβος, Λήμνος και ο Αγ. Ευστράτιος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη