Στην Κομισιόν το αίτημα για καταχώρηση της «ΑΦΡΙΝΑ» ως ΠΓΕ στο Μητρώο της ΕΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε τη διαβίβαση προς την Κομισιόν του αιτήματος για την καταχώρηση της ονομασίας «ΑΦΡΙΝΑ» ως ΠΓΕ και την ένταξή του στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Αφρίνα είναι ιδιαίτερος τύπος θαλασσινού αλατιού με πλούσια ιχνοστοιχεία που παράγεται αποκλειστικά στις Αλυκές Μεσολογγίου. Το μικροκλίμα που δημιουργούν οι Αλυκές, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή συγκομιδή που γίνεται χειρωνακτικά, προσδίδουν στο προϊόν μοναδικά χαρακτηριστικά, αναγνωρισιμότητα και φήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Η Γενική Γραμματέας δήλωσε: «Υλοποιώντας σχετική οδηγία του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού, εργαζόμαστε συστηματικά ώστε προϊόντα, όπως η Αφρίνα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη γαστρονομική παράδοση των περιοχών που παράγονται, να αποκτήσουν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική συνέλευση στο Μακροχώρι από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ημαθίας & Γεωργών Βέροιας
- Μαγειρεύοντας "κριθαλώτο" στο χωράφι: Μια νέα πρόταση από την Ημαθία που κερδίζει εντυπώσεις
- Κώστας Τσιάρας: «Καμία χώρα που επέλεξε τον εμβολιασμό δεν εξάλειψε την ευλογιά»
- ΠΟΓΕΔΥ: Με τα υλικά της κατεδάφισης δεν χτίζεις εμπιστοσύνη
- Αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν ο Φλικ!