Δ. Σταμενίτης: «Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε χοίρο, μαύρο χοίρο και μέλι».
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά είχε το πρωί της Πέμπτης, 21.10.2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων, λόγω covid-19, στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων, και γ) της παραγωγής μελιού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση που στηρίζει ουσιαστικά τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς της πρωτογενούς παραγωγής.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τις επόμενες ημέρες (με πιθανότερη ημερομηνία τις 25.10.2021) αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο κάθε δικαιούχος παραγωγός θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων, οι προϋποθέσεις και οι όροι αναφέρονται λεπτομερώς στη σχετική απόφαση (ΦΕΚ Β' 4246/14-09-2021) «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε όλη την Επικράτεια στους τομείς: α) της εκτροφής χοίρων, β) της εκτροφής αυτόχθονων μαύρων χοίρων και γ) της παραγωγής μελιού και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την Ανακοίνωση της Επιτροπής της 19/03/2020 C(2020)1863 final (Προσωρινό Πλαίσιο), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων κτηνοτρόφων και αγροτών η ΕΘΕΑΣ
- Η οργή των αγροτών ξεχειλίζει (Βίντεο) – Με περισσότερα από 300 τρακτέρ απέκλεισαν την Eγνατία οδό(ένα ρεύμα) οι αγρότες της Αλεξάνδρειας
- Κώστας Τσιάρας: «Θέλουμε να βρούμε λύσεις, θέλουμε να βρούμε κοινό τόπο με τον αγροτικό κόσμο και είμαστε εδώ για να το κάνουμε»
- Έτοιμος ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες την καταβολή προκαταβολών αποζημιώσεων- Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Τσαβδαρίδη - Λυκουρέντζου
- Τάσος Μπαρτζώκας: Προκαταβολή για Παγετό και άλλες ζημιές του 2025 πριν τα Χριστούγεννα