Α. Βεσυρόπουλος: "Οι ροδακινοπαραγωγοί παίρνουν μόνο ψεύτικες υποσχέσεις και αέρα κοπανιστό" - Απάντηση Β.Αποστόλου για Deminimis
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι μάσκες έπεσαν. Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέρρευσαν. Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση, μετά από ερώτηση του Αν. Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, ομολογεί ότι, δεν προβλέπεται τίποτα για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στο εισόδημά τους από το ρωσικό εμπάργκο. Η κυνική αυτή ομολογία διατυπώνεται σε επίσημη απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τον κ. Βεσυρόπουλο.
Υπενθυμίζουμε ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε υποσχεθεί κατά καιρούς την ενίσχυση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο αρχικά μέσω των ΠΣΕΑ, κάτι που απαγορεύεται.
Στη συνέχεια το...παραμύθι άλλαξε. Υποσχέθηκαν αποζημιώσεις από το πρόγραμμα de minimis. Και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, το Υπουργείο σε απάντησή του προς τον κ. Βεσυρόπουλο αναφέρει ότι, δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόβλεψη για ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών από το πρόγραμμα de minimis.
Επισυνάπτεται και η απάντηση για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους.
Σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος, που είχε αναδείξει το ζήτημα καταθέτοντας σειρά ερωτήσεων στη Βουλή, τονίζει:
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014, στήριξε το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών που είχαν υποστεί ζημιές από το ρωσικό εμπάργκο με ενισχύσεις ύψους 33 εκ. ευρώ. Είχε καταθέσει μάλιστα σχετικό φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ανάγκη οικονομικών ενισχύσεων. Ήταν τα πρώτα και τα τελευταία χρήματα που πήραν οι ροδακινοπαραγωγοί. Από εκεί και πέρα παίρνουν μόνο ψεύτικες υποσχέσεις και αέρα κοπανιστό. Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο ψέμα που έχει πει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους αγρότες τους οποίους ήδη υπερφορολογεί και επιβαρύνει με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές».
Δείτε την ερώτηση του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Απόστολου




Δείτε την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στον βουλευτή της ΝΔ κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών από το πρόγραμα Deminimis

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Τα μπλόκα δυσχεραίνουν την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εμποδίζουν την πρόσβαση σε χωριά
- Μπαρτζώκας: Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος αγροτών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο και εκτάσεις που εμφανίζονται του Δημοσίου
- Τσιάρας: Απαιτείται υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της κοινωνίας - Στήριξη και στην παραγωγή της μηδικής
- ΥΠΑΑΤ: Πιστώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ευλογιάς και της πανώλης
- Λάκης Βασιλειάδης: «Πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος γεωργών λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο»