Πρώτες προσβολές από Εξώασκο σε δέντρα ροδακινιάς (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στις πρώιμες ποικιλίες ροδακινιάς και νεκταρινιάς, βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την πτώση του κάλυκα.
Το φύλλωμα έχει εκπτυχθεί αρκετά και μέρα με τη μέρα ανεμένουμε να δούμε αν είχαν επιτυχία οι ψεκασμοί που εφάρμοσαν οι παραγωγοί ενάντια στην ασθένεια του εξώασκου.
Τα τελευταία έτη έχει γίνει εφιάλτης των παραγωγών και με την προσθήκη κάποιων νέων μυκητοκτόνων που εφαρμόστηκαν τη φετινή περίοδο υπάρχει αισιοδοξία να έχει αντιμετωπιστεί.
Στο παρακάτω βίντεο (11 Απριλίου 2014) από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας μπορείτε να δείτε πως εμφανίζονται οι πρώτες προσβολές από Εξώασκο σε δέντρα ροδακινιάς [Taphrina deformans (Berk.) Tul.].
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ενημέρωση από τη ΓΣΕΕ αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων από τον καύσωνα
- Ασπροβάλτα: Νεκρός 60χρονος σε παραλία
- Αναδασμός 15.000 στρεμμάτων και στήριξη του ΚΕΦΙΑΠ Ορεστιάδας - Χρηματοδοτήσεις άνω των 900.000 ευρώ για πρωτογενή τομέα και υγεία
- Γεωργικές προειδοποιήσεις ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της ΠΕ Λάρισας
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ από Β. Κόκκαλη και Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας