Πότε καταβάλλονται συνδεδεμένες ενισχύσεις , υπόλοιπα βασικής και πρασινίσματος
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ίσως και από σήμερα το απόγευμα , διαφορετικά αύριο 20 Απριλίου 2021, θα ξεκινήσει να καταβάλλεται η πληρωμή De minimis ενισχύσεων στα ροδάκινα ύψους περίπου 8,5 εκατ. ευρώ όπως ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή, ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός.
Επίσης παρουσίασε το χρονοδιάγραμα των πληρωμών που θα ακολουθήσουν αναφέροντας:
Απολογιστικά λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη την προκαταβολή του Οκτωβρίου 2020, τις πληρωμές του Δεκεμβρίου 2020 και την πληρωμή της 23.03.2021, το συνολικό καθαρό ποσό που έχει καταβληθεί για το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης ανέρχεται σε 989.198.500 €, ενώ για την Πράσινη Ενίσχυση σε 492.606.867 €, ποσοστό άνω του 97% και 90% αντίστοιχα.
Η δε καταβολή του υπολοίπου, όπως προβλέπεται από τους κοινοτικούς κανονισμούς και το εθνικό πλαίσιο, είναι προγραμματισμένη να γίνει, το αργότερο, έως τις 30 Ιουνίου 2021, κατόπιν συγκεκριμένων διαδικασιών ελέγχου, όπως ορίζουν οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί, έλεγχοι απαραίτητοι, αφού θα επιτρέψουν την δικαιότερη κατανομή τόσο του εθνικού αποθέματος όσο και συνολικά των ενισχύσεων.
Συμπληρωματικά, οι πληρωμές για τα σχέδια βελτίωσης, τους νέους αγρότες και τα λοιπά μέτρα συνεχίζονται απρόσκοπτα και βρίσκονται σε εξέλιξη σύμφωνα με τη ροή των εισερχομένων φακέλων πληρωμής στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας καταβάλλονται οι βασικές ενισχύσεις σε σύκα, βαμβάκι, θερμοκηπιακά, ανθοκομικά, ενώ οι υπόλοιπες βασικές ενισχύσεις ξεκινούν να πληρώνονται τη Μεγάλη Δευτέρα και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την εκτεταμένη καρπόπτωση και ξήρανση δενδρωδών καλλιεργειών
- Κρήτη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026. Η Κρήτη αναδεικνύει τον νέο σεφ που θα τη εκπροσωπήσει στην Ευρώπη
- Συνελήφθη κτηνοτρόφος στη Λέσβο: Μετέφερε παράνομα τα πρόβατά του εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- UEFA: 3 αγγλικές ομάδες και 6 Iσπανοί προπονητές στους 4 τελικούς
- Αγρότισσες στην επιχειρηματικότητα στο DO IT GREEN