Πορεία με τρακτέρ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Πορεία με τα τρακτέρ τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών πραγματοποίησαν, σήμερα, αγρότες του νομού, διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Διεκδικούν -μεταξύ άλλων- ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω covid-19, διάθεση αγροτικού πετρελαίου, λύση στο πρόβλημα των προστίμων που, όπως υποστηρίζουν, επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άρση του «πράσινου τέλους», αλλά και 100% αποζημίωση των πληγέντων της κακοκαιρίας «Λέανδρος».
Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, στην οποία το «παρών» έδωσαν αγρότες και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Συλλόγων Αγροτών Νομού Σερρών, Στέργιο Λίτο, ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και αγρότης και ο ίδιος, Γιάννης Τουρτούρας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τον Έλληνα αγρότη.
Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ που έβγαλαν χθες στην είσοδο των Γιαννιτσών οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Ε.Α.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η PJ CONDELLIS S.A. σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και μια Νέα Χρονιά με Υγεία, Πρόοδο και Ευημερία
- Ευχές για Καλά Χριστούγεννα από τα Φυτώρια Δανιηλίδης
- Μέσω αερογέφυρας η κίνηση προς Θεσσαλονίκη στο μπλόκο Νίκαιας
- Η ΠΕΜΕΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του νέου Προγράμματος Προώθησης & Ενημέρωσης για τις Βιολογικές Ευρωπαϊκές Επιτραπέζιες Ελιές από την Ελλάδα, στην Γαλλία και Πολωνία
- Η Kinsen Βραβεύθηκε από την ICAP CRIF ως True Leader 2024