Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒΕ: Οι εφαρμογές του ESG στις εξαγωγικές επιχειρήσεις: Κριτήρια και Οφέλη

Ο ΣΕΒE, σε συνεργασία με την Net Zero Analytics* υλοποιεί στις 18 Νοεμβρίου, ώρες 16:00-17:30, webinar με θέμα την αξιοποίηση τoυ ESG στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ενημερωθούν τα Μέλη του ΣΕΒΕ για το νέο αυτό εργαλείο, που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στο μετασχηματισμό του εξαγωγικού κλάδου σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό βιώσιμο τομέα της ελληνικής οικονομίας.
 

Σχετικά

Το ESG-Environmental, Social and Governance (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση) θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα νέο “συμβόλαιο” της επιχειρηματικότητας με την κοινωνία σε όλες τις διαστάσεις της, αυτής των εργαζομένων, αλλά και των ενεργών πολιτών, καθώς και της “ανταποδοτικής υποχρέωσης” που έχουν οι επιχειρήσεις, η οποία αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: 1. Περιβάλλον (πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, “πράσινες” μορφές ενέργειας, ενεργειακή εξοικονόμηση, κλπ.), 2. Κοινωνική ευθύνη (εργασιακά δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, ισότητα των φύλων, δράσεις ΕΚΕ κ.λπ.), και 3. Ορθή εταιρική διακυβέρνηση (επιχειρηματική ηθική και διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς, κ.λπ.).

 

Θεματολογία-Ερωτήματα

  • Σημασία του ESG για την εφοδιαστική αλυσίδα
  • Οφέλη ESG για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις
  • ESG και Χρηματοδότηση
  • Κατευθύνσεις για έκδοση Sustainability Report
 

Ο Εισηγητής

O Κωνσταντίνος Αποστολίδης, είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας της Net Zero Analytics και Σύμβουλος Θεμάτων Εταιρικής Διακυβέρνησης και ESG. O κ. Αποστολίδης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Νet Zero Analytics το 2021, ως επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας και Σύμβουλος θεμάτων Εταιρικής Διακυβέρνησης και ESG. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο αντικείμενο του Διεθνούς Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο του Δικαίου των Επιχειρήσεων. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στις διεθνείς συναλλαγές, την εταιρική διακυβέρνηση και τα βιώσιμα χρηματοοικονομικά. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και της ισπανικής γλώσσας.

Συντονιστής: Γιάννης Χατζηδημητρίου, Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Επίτιμο Μέλος του ΔΣ του ΣΕΒΕ.

 
To webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο τα ταμειακά ενήμερα Μέλη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ μέχρι την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021.
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb