Τάσος Μπαρτζώκας: Άμεση παρέμβαση για να πληρωθούν τη συνδεδεμένη γάλακτος οι κτηνοτρόφοι που αναγκάστηκαν να σφάξουν τα ζώα τους λόγω ευλογιάς στο τέλος του 2025
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Άμεση παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θαναση Καββαδά, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, μετά από ενημέρωση που είχε από κτηνοτρόφους της Ημαθίας, σχετικά με σοβαρό ζήτημα που προέκυψε κατά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης γάλακτος αιγοπροβάτων για το 2025.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, κτηνοτρόφοι των οποίων τα ζώα σφαγιάστηκαν υποχρεωτικά λόγω ευλογιάς στους τελευταίους μήνες του 2025, δεν συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή, καθώς τα ζώα τους δεν εμφανίζονταν στην καταγραφή του Δεκεμβρίου.
Πρόκειται, όμως, για παραγωγούς που είχαν κανονικά παραδώσει γάλα μέσα στη χρονιά, διαθέτουν τα σχετικά τιμολόγια και υπέστησαν την απώλεια του ζωικού τους κεφαλαίου στο τέλος του έτους, όχι από επιλογή, αλλά λόγω υποχρεωτικών μέτρων αντιμετώπισης της ασθένειας.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισήμανε στον Υφυπουργό ότι η συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και να υπάρξει μέριμνα, ώστε οι πληγέντες κτηνοτρόφοι να μη στερηθούν μια ενίσχυση που δικαιούνται και την οποία ανέμεναν για να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές τους ανάγκες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κουρέτας: Να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες βαμβακιού και βιομηχανικής τομάτας που επλήγησαν από έλλειψη αρδευτικού νερού
- Πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας
- Όσα έθεσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Γιουτίκας, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς
- Με καλή ποιότητα και αυξημένες ποσότητες ξεκίνησε η φετινή συγκομιδή σύκων στη νότια Πελοπόννησο
- Αναλυτικά η κλήρωση της League Phase στο Europa League