Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτή επιστολή Θ. Τζάκρη στον Υπουργό Υγείας για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Πέλλα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ήταν προφανές ότι θα καταλήγαμε εδώ, αλλά ακόμη και τώρα αρνούμενος να αποδεχτείτε την πραγματικότητα και - εκ του αποτελέσματος- όντας αδύναμος να την διαχειριστείτε γίνεστε συνυπεύθυνος της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνουν, η χώρα και ιδιαιτέρως η Βόρεια Ελλάδα.

Κύριε Κικίλια,

Η Βόρεια Ελλάδα συνολικά δεν "κείται μακράν" και η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να ανακατευθυνθεί άμεσα και να εστιάσει στην μέγιστη αποδοτικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο σε συνθήκες κρίσης περιλαμβάνει και τον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο προσχηματικά "επιτάσσετε" για να καλύψετε την υποστελέχωση και τον υποεξοπλισμό του δημοσίου συστήματος.

Το επικοινωνιακό σας αφήγημα ακυρώθηκε από την στιγμή που συγκρούστηκε με την πραγματικότητα, την οποία αποκαλύπτουν καθημερινά οι Ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σας απευθύνω αυτή την ανοιχτή επιστολή διότι οι σημερινές δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας θα καταλήξουν σε εθνική τραγωδία, αν δεν συμπεριφερθείτε με τρόπο που συνάδει με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την οποία βιώνουμε.

Αυτή την στιγμή όλες οι κλίνες συμβατικής και εντατικής θεραπείας στην Βόρεια Ελλάδα είναι καλυμμένες και καθημερινά οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα αδυναμίας πρόσβασης στο σύστημα νοσηλείας. Είναι προφανές ότι η δημιουργία 50 κλινών απλής νοσηλείας που δημιουργείτε σε αντίσκηνα στην Θεσσαλονίκη αποτελούν όχι μόνο αστείο μέγεθος αλλά και εν τοις πράγμασι εμπαιγμό περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια Ελλήνων.

Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά αρκείστε σε διαπιστώσεις και ψέματα για τα τρένα που δήθεν θα μεταφέρουν τους ασθενείς από την Βόρεια Ελλάδα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων της Αθήνας. Και μετακυλύετε χωρίς αιδώ την ευθύνη της υφιστάμενης και της επερχόμενης καταστροφής στους πολίτες.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα λάβει χώρα, στην καλύτερη περίπτωση, μετά το πέρας του αναμενόμενου και χειρότερου τρίτου κύματος των αρχών του 2021.

Μόνο στην Πέλλα θρηνούμε δεκάδες νεκρούς. Και αναλογικά με τον πληθυσμό μας είμαστε ο βαρύτερα πληττόμενος νομός της Ελλάδας. Μόλις προ τριών ημερών η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας δημοσιοποίησε το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας καταγγέλλοντας ότι προβαίνουν σε επιλογή των ασθενών που θα διασωληνώσουν και την ίδια στιγμή η κραυγή αγωνίας τους καταλήγει σε "ώτα μη ακουόντων".

Στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μιας νόσου (covid) η σημερινή είναι η χειρότερη μέρα από την έναρξη της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας 14 άνθρωποι που πρέπει επειγόντως να διασωληνωθούν αναμένουν να ανοίξει κάποια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους αναμένοντας ενώ, και καθώς δεν υπάρχει πλέον ούτε συμβατική κλίνη, 4 συνάνθρωποί μας που νοσηλεύονταν σε τέντες στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου μέσα στο κρύο, μόλις μετά βίας μεταφέρθηκαν χθες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη. Χθες μόνο έχασαν την ζωή τους δύο ακόμη συνάνθρωποί μας εκ των οποίων ένας πενηντατετράχρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών στο οποίο νοσηλεύονται συνολικά 115 περιστατικά με covid αναμένουν κλίνη σε ΜΕΘ 5 ασθενείς που πρέπει επειγόντως να διασωληνωθούν με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους από στιγμή σε στιγμή.

Ως Υπουργός Υγείας έχετε πλέον ατομική ευθύνη για όσα συμβαίνουν και για όσα θα συμβούν. Με τις πράξεις και παραλείψεις σας παραβαίνετε την πρόβλεψη του Συντάγματος για την υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών.

Έχετε την υποχρέωση να προβείτε άμεσα στην ουσιαστική επίταξη κάθε διαθέσιμης κλίνης του ιδιωτικού τομέα, στην άμεση πρόσληψη μονίμων γιατρών και νοσηλευτών με κατεπείγουσες διαδικασίες και στην διεξαγωγή δωρεάν τεστ στο σύνολο του πληθυσμού.

Αν δεν λύσετε αυτά τα ζητήματα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα είστε υπαίτιος μιας πραγματικής κοινωνικής έκρηξης με τους πολίτες να βρίσκονται σε νόμιμη άμυνα απέναντι στο αγνώστου εμπνεύσεως και βέβαιης αρνητικής έκβασης σχέδιο που υλοποιείται.

Ως βουλευτής Πέλλας και ως Ελληνίδα πολίτης επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε δικαιώματος που μου παρέχει ο νόμος έως ότου υποχρεωθείτε να πράξετε όσα η επιστήμη και η κοινή λογική επιβάλουν.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb