Παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και αναστολή είσπραξης ληξιπρόθεσμων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που σημειώθηκαν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020 προβλέπουν σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Ειδικότερα, για όσες από τις περιοχές των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 18/9/2020 έως 18/3/2021.
Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές.
Επισημαίνεται ότι στις οφειλές αυτές περιλαμβάνονται και αυτές που θα βεβαιωθούν κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης (π.χ. ΕΝΦΙΑ), οι οποίες δεν καθίστανται απαιτητές πριν από τις 18/3/2021.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΚΕΟΣΟΕ: Ο φορέας των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων στη Γαλλία θέλει να καταργηθεί η ΚΟΑ οίνου και να θεσπισθεί ενίσχυση ανά εκτάριο αμπελώνα
- Π.Ε. Χανίων: Λήξη προγράμματος δακοκτονίας
- Η Θεσσαλία στο ευρωπαϊκό έργο AGRINEXT για τις δεξιότητες και τη γεωργία του μέλλοντος
- Θανάσης Καββαδάς 73 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους και λειτουργικές δαπάνες Περιφερειών για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών
- Τσαβδαρίδης από το 27ο Συνέδριο Ψυκτικών: «Σταθερά δίπλα στον συνεπή επαγγελματία – Αδιαπραγμάτευτη η πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού»