Ενημερωτική δράση στο 2 ο Δημοτικό Μακροχωρίου για το έργο του Δημοτικού Κτηνιατρείου-Καταφυγίου του Δήμου Βέροιας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αυτοδιοίκηση
Κτηνιατρείου-Καταφυγίου του Δήμου Βέροιας
Στις 31/3/2025 και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων στις 4 Απριλίου, η κτηνίατρος του Δήμου Βέροιας κ. Δερμεντζοπούλου Θεανώ κλήθηκε να μιλήσει στο 2ο Δημοτικό σχολείο Μακροχωρίου. Στα πλαίσια προώθησης της ζωοφιλίας και της ενσυναίσθησης για τα ζώα τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των αδεσπότων και το έργο του Δημοτικού Κτηνιατρείου-Καταφυγίου του Δήμου Βέροιας.
Ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε η επίσκεψη στο σχολείο αδέσποτης σκυλίτσας η οποία χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα και εγκαταλείφθηκε. Ο Δήμος Βέροιας ανέλαβε τα έξοδα για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ το σκυλάκι παραμένει στο καταφύγιο μέχρι να υιοθετηθεί σύμφωνα με το νόμο, καθώς το ατύχημα της προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στο πρόσθιο άκρο με αποτέλεσμα αυτό να ακρωτηριαστεί.
Στα παιδιά προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον η σχετική ιστορία, ενώ ταυτόχρονα τους τονίστηκε η σημασία της υπεύθυνης οδήγησης σε συνδυασμό με την υπεύθυνη ιδιοκτησία. Η ελπίδα σε νέους πιο υπεύθυνους πολίτες είναι υπαρκτή.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι 5 ψηφιακές αλλαγές που δρομολογούνται έως την άνοιξη του 2027
- Στη Φλώρινα το 5ο TrophyΤροφή Meet-Up 2026 με επίκεντρο τη βιοποικιλότητα
- Ισχυρό ενδιαφέρον για τη νέα δράση εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών – 339 αιτήσεις από αλιείς για 20 εκατ. ευρώ
- Τάσος Μπαρτζώκας: Νέα παρέμβαση για τον Κάθετο Άξονα Βέροιας – Νάουσας στον Υφυπουργό Υποδομών Ν.Ταχιάο
- Αίτημα συμπληρωματικών προβλέψεων από την ΕΘΕΑΣ για την αποφυγή αποκλεισμών από τις επενδύσεις αντιχαλαζικής προστασίας