Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η easy education στηρίζει τη βιβλιοθήκη της Βέροιας στην παρουσία της στις Βρυξέλλες

H Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, θα είναι η μοναδική Ελληνική Βιβλιοθήκη που θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην εκδήλωση «GenerationCode: Bornat the Library», που θα διοργανωθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας θα είναι μία από τις 76 συμμετοχές, 25 χωρών και θα παρουσιάσει ένα δείγμα από τις πολυάριθμες και καινοτόμες δράσεις τεχνολογίας τις οποίες διοργανώνει για τα μέλη της, όπως ρομποτική, 3d printing, VirtualReality, Electric Circuits).


Πρόκειται για μια συνάντηση βιβλιοθηκών απ όλη την Ευρώπη και ευρωβουλευτών η οποία πραγματοποιείται στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την "Εβδομάδα του Κώδικα". Ο Οργανισμός PublicLibraries 2030 είναι αυτός που διοργανώνει το «GenerationCode: Bornat the Library», μια διαδραστική έκθεση, όπου παρουσιάζονται τα κορυφαία καινοτόμα ψηφιακά εκθέματα από δημόσιες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο ίδιος οργανισμός, έχει δημιουργήσει, επίσης, την ομάδα MEP LibraryLoversgroup, η οποία αποτελεί μία σημαντική "γέφυρα" μεταξύ βιβλιοθηκών και ευρωβουλευτών. Η συγκεκριμένη ομάδα ενώνει ευρωβουλευτές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα και τα κράτη μέλη της Ε.Ε., με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τις βιβλιοθήκες.

Στην Ευρώπη, οι 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της, αποτελούν έναν προσβάσιμο και ασφαλή χώρο για τα μέλη τους, παιδιά και ενήλικες. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Ε.Ε. παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής παιδείας στη βιβλιοθήκη τους και καταρτίζονται με βασικές ψηφιακές δεξιότητες. Η παρουσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στις Βρυξέλλες, γίνεται με τη βοήθεια του "Κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education" που είναι υποστηρικτής της για το 2019.

Βασικός δωρητής για το 2019 είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.)

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb