Τα προβλήματα των αγροτών έθεσε στον ΥΠΑΑΤ ο Δήμαρχος Σπάρτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, στην Αθήνα, συνάντησε ο δήμαρχος της Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος.
Τέθηκαν όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Σπάρτης, λόγω της λειψυδρίας και της μεγάλης, μειωμένης παραγωγής ελιάς και λαδιού.
Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, είπε στον Υπουργό, ότι, ο πρωτογενής τομέας, αποτελεί για την περιοχή, κύριο μοχλό ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει επίλυση των προβλημάτων.
Παράλληλα, αναλύθηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων, όπως τα εγγειοβελτιωτικά, αλλά και τα έργα της αγροτικής οδοποίας, μέσα απ’ τις τρέχουσες, αλλά και τις μελλοντικές προσκλήσεις του Υπουργείου.
Στη συνάντηση, μετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Σπάρτης Παναγιώτης Τρικάκης.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΕΛΕΑΒΙΟΜ: Πρόσκληση στο BIOHEAT WEBINAR - Βιοθερμότητα & Πέλλετ: Εξελίξεις, Προκλήσεις & Προοπτικές σε Οικιακή Θέρμανση και Βιομηχανία
- «Διάλογος με την Παραγωγή»: Αύριο στις 10:00 η τρίτη συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ
- Θανάσης Καββαδάς: «Το LEADER Αλιείας 2014-2020, ύψους 54,1 εκατ. ευρώ δεν αφορούσε αποκλειστικά τους αλιείς, αλλά και άλλες οικονομικές δραστηριότητες, με στόχο την τοπική ανάπτυξη»
- ΥΠΑΑΤ– ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2027 οι βώλοι για τις εκτροφές άνω των 900 αιγοπροβάτων για την ΕΑΕ 2026
- Η πορεία του ελαιολάδου σε κρίσιμη συνάντηση αγροτικών φορέων στην Ηλεία