Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση του όγκου παραγωγής ακτινιδίων στην Ιταλία

Οι ποσότητες των πράσινων ακτινιδίων εξακολουθούν να μειώνονται, ενώ οι όγκοι στην Ευρώπη φαίνεται να είναι πιο σταθεροί. Μερικές τάσεις ήταν αισθητές, τώρα που η φθινοπωρινή σεζόν είναι στο δρόμο της. 

"Η παραγωγή πράσινου ακτινιδίου μειώνεται στην Ιταλία - θα μπορούσε να υπάρξει πτώση 10% σε σύγκριση με το 2020, η οποία δεν ήταν καλή χρονιά για να ξεκινήσει. Φέτος, έχουν σημειωθεί μεγάλες απώλειες στο Πιεμόντε, το Βένετο και το Φριούλι, κυρίως λόγω της παγετός την άνοιξη. Η κατάσταση φαίνεται καλύτερη στη Ρομάνια, ενώ η Λάτσιο έχει επηρεαστεί από την πτώση του αμπελιού », αναφέρει κορυφαίος φορέας εκμετάλλευσης από τη βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο freshplaza πριν από πέντε χρόνια, η Ιταλία έφτασε στο ρεκόρ παραγωγής 600 χιλιάδων τόνων ακτινιδίων, ενώ το 2021 πιθανότατα θα έχει 250 χιλιάδες τόνους, δηλαδή απώλεια 60%. "Αλλά, στο υπόλοιπο βόρειο ημισφαίριο, οι αποδόσεις είναι πολύ διαφορετικές. Η Ελλάδα προχωρά στο σπριντ της και η παραγωγή της φαίνεται να αυξάνεται. Ένα άλλο έθνος που παραβλέπεται πάρα πολύ, επίσης επειδή δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει εκεί," είναι το Ιράν. Όσοι ήταν εκεί, μιλούν για σημαντικούς οπωρώνες με αυξανόμενες παραγωγές ". 

Όσον αφορά το χρυσό ακτινίδιο, οι ποσότητες φαίνεται να αυξάνονται στην Ιταλία λόγω νέων οπωρώνων. "Οι αποδόσεις είναι σταθερές καθώς όλα τα περιβόλια διαθέτουν προστατευτικά και αντιπαγετικά δίχτυα. Μιλάμε για περίπου 80 χιλιάδες τόνους."

"Η πιο θλιβερή πλευρά είναι ότι, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Ιταλία ήταν ο κορυφαίος παραγωγός που αντιπροσώπευε το 90% του συνόλου του βόρειου ημισφαιρίου. Δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτήν την κατάσταση και τώρα παράγουμε μόνο το 40%"

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb