Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πίεση του ελληνικού ακτινιδίου γίνεται αισθητή

Το ελληνικό ακτινίδιο αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εθνική αγορά.

Αυτό αποκαλύφθηκε από την έκθεση Ismea αφιερωμένη στα φρούτα για την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου .  Εάν τα μήλα και τα αχλάδια παρουσιάζουν την όποια σταθερότητα στην αγορά, το ακτινίδιο είναι μια από τις πιο δυναμικές αναφορές αυτή τη στιγμή, με τα επιτραπέζια σταφύλια να είναι στα τελευταία τους στάδια και οι διαθέσιμοι όγκοι λωτών να αραιώνουν.

ASPIDA : ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ-ΘΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο italiafruit.net   "- Παρατηρήσεις Ismea - Οι τιμές στις αρχές της περιόδου ήταν σε επίπεδα παρόμοια με αυτά της προηγούμενης παραγωγικής σεζόν για το Hayward και αυξάνονταν για την ποικιλία του κίτρινου πολτού . Η εμπορία του προϊόντος, στο σύνολό της, πραγματοποιήθηκε με τακτικό και σταθερό ρυθμό προς τις εκτός ευρώπης αγορές, ενώ στο εγχώριο μέτωπο και στο ευρωπαϊκό κύκλωμα διανομής, η παρουσία ελληνικών αγαθών που δίσταζε σε ανταγωνιστικές τιμές περιόρισε την τοποθέτηση του εθνικού προϊόντος. Όσον αφορά τις τιμές, οι τιμοκατάλογοι στα τετράγωνα που παρακολουθούνταν δεν έδειξαν καμία αλλαγή, με εξαίρεση το προϊόν της Βερόνας ".

Η μέση τιμή παραγωγής που καταγράφηκε από την Ismea είναι 1,27 ευρώ ανά κιλό, αύξηση 13,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όσον αφορά το Hayward συγκεκριμένα, οι τιμές κυμαίνονται από 0,75 έως 1,19 ευρώ ανά κιλό, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα. Ωστόσο, υψηλότερες τιμές για τις ποικιλίες κίτρινου πολτού.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb