Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατατέθηκε η αίτηση για αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης προϊόντων αυγού

Στη Διεύθυνση αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατατέθηκε η αίτηση για την αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού και προϊόντων Αυγού.

Το καταστατικό για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής είχε υπογραφεί στην πλατεία Βάθη στις 19 Αυγούστου μετά από συμφωνία στην οποία κατέληξαν εκπρόσωποι της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας ενώπιον της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

Πρόεδρος του πρώτου και προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Διεπαγγελματικής είναι ο Ιωάννης Βλαχάκης, Αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Φραγκούλης, Γενικός Γραμματέας ο Νικόλαος Σταμέλος, Ταμίας ο Νίκος Κόμπουλης και ως μέλη οι Νικόλαος Σκούρτης, Πέτρος Πετρόπουλος και Δημήτρης Μίσσας.

Η Εθνική Διεπαγγελματική καλύπτει το 80% της μεταποίησης, το 30% της εμπορίας και το 20% της παραγωγής στη χώρα μας, υπερκαλύπτοντας το ελάχιστο όριο του 15%, που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του κλάδου «σκοπός της Διεπαγγελματικής είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας, η οποία θα συμβάλει στην ορθότερη εκτίμηση της πραγματικότητας της αγοράς στον τομέα του Αυγού και των προϊόντων αυτού» καθώς και η «διατήρηση και ανάπτυξη των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τομέα, ώστε να βελτιωθεί η γνώση και η οργάνωση της παραγωγής, της μεταποίησης, της τυποποίησης, της εμπορίας και της διανομής του προϊόντος που καλύπτει».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb