Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΥΠΑΑΤ επιβράβευσε την γαλακτοβιομηχανία με την φέτα "μαϊμού" για τη νόθευση φέτας ΠΟΠ στη Γερμανία, τονίζει το ΑΚΚΕΛ

Κατά 260.000 ευρώ το ΥΠAΑΤ «μείωσε» το κέρδος στην γαλακτοβιομηχανία με την φέτα  «μαϊμού» από τα περίπου 800.000 ευρώ που της έφεραν τα 400.000 κιλά «μαϊμού» φέτας που έστειλε στην γερμανική αγορά. Αυτή την μείωση κέρδους η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ την παρουσιάζει ως πρόστιμο που «αποτελεί αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση». Μας κοροϊδεύουν αφού η ίδια η εταιρεία αναφέρει για την απόφαση του ΥΠΑΑΤ ότι «επιβεβαιώθηκε το λάθος άνευ δόλου» !!!

            Δηλαδή 400.000 κιλά μαϊμού φέτας παράχθηκαν από την εταιρεία χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να εντοπίσει ότι η σύνθεση του γάλακτος δεν ήταν η προβλεπόμενη ΠΟΠ; Αυτή η παραγωγή δεν είναι παραγωγή «βουτύρου» στο ψωμί αυτών που θέλουν να καταργήσουν την προστασία της φέτας ως ΠΟΠ. Κάποιος θα μπορούσε να πονηρευτεί μήπως υπάρχουν υπόγειες διαδρομές ΝΔλικων μηχανισμών για να βοηθήσουν τους κύκλους αμφισβήτησης της φέτας, με το αζημίωτο φυσικά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σαφέστατα πρόκειται για πρόστιμο «χάδι» από την κυβέρνηση που ευνοεί πάντα την διαπλοκή. Όπως και να έχει, το ΑΚΚΕΛ το φωνάζει χρόνια τώρα, όχι στα πρόστιμα της πλάκας, αφού σε όλες τις περιπτώσεις τα πρόστιμα πάντοτε ήταν πολύ μικρότερα από το όφελος από τη νοθεία.

Αν κάποιος νοθεύει φέτα και θέτει σε κίνδυνο ένα εθνικό ΠΟΠ προϊόν, αμέσως διετή αφαίρεση της άδειας παρασκευής ΠΟΠ προϊόντων. Αν το επαναλάβει αφαίρεση της άδειας για πάντα. Τέτοιου είδους πρόστιμα είναι  να σαν να πετάνε μπανάνες στις μαϊμούδες να τις τρομάξουν ή σαν να τσιμπάς ελέφαντα με την καρφίτσα για να μην το ξανακάνει.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb