Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AgriBusiness & Βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα

Την Τετάρτη, 7 Οκτ 2020, στις 12.00η κα Μάγδα Κοντογιάννη, Κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» συζητάει διαδικτυακά δημόσια, στο facebook στο προφίλ του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα για τα «Βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα».

Η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση θα γίνει λίγη ώρα μετά το πολύ σημαντικό Συνέδριο AgriBusiness, που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη, όπου στην πρώτη θεματική οι ομιλητές θα προσεγγίσουν το θέμα «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα».

Η επιτυχημένη διοργάνωση των Συνεδρίων AgriBusiness, που οργανώνει η εταιρεία Geo Routes Cultural Institute (Αριστοτέλους 39, 10433 ΑΘΗΝΑ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) φέτος θα γίνει στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη στις 7 Οκτ 2020, 09.00-19.00, με θέμα «Βιώσιμη Γεωργία, Ασφάλεια, Υγιεινή & Επισιτιστική επάρκεια στην μετά COVID-19 εποχή» με την φυσική παρουσία 30 διακεκριμένων εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και διαπιστευμένων συνέδρων από επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες και φορείς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα, πάντα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες υγιεινής της Πολιτείας. Το 3ο Συνέδριο AgriBusiness, είναι στο www.agribusinessforum.org.

Το 3ο Συνέδριο AgriBusiness Forum 2020 συντίθεται από πέντε θεματικές: (1) Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα, (2) Κυκλική Οικονομία, Internet of Food, Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Δίκτυα Λιανικής, (3) Εργαλεία χρηματοδότησης, ασφάλισης & σύγχρονων υπηρεσιών, (4) Επισιτιστική ασφάλεια, θρεπτική αξία και διατροφική επάρκεια στην αλυσίδα τροφίμων και (5) Πολιτικές αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προκλήσεων στην αγροδιατροφική αλυσίδα

Στην πρώτη θεματική συνεδρία, 10.00-11.30 «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα» με συντονιστή τον κ Νίκο Θυμάκη (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) θα προσεγγισθούν τα θέματα: Γεωργία & προστασία της βιοποικιλότητας (Δρ Δ-Θ Αυγερινοπούλου), Τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας στον αγροδιατροφικό τομέα (κ Γ. Κρεμλής), Το περιβάλλον στη νέα ΚΑΠ και την Πράσινη Συμφωνία (Δρ. Χ. Κασίμης), Γεωργία μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα (Δρ. Γ. Ζαλίδης) & Υπεύθυνη γαστρονομία: εξοικονόμηση πρώτων υλών, διαχείριση απορριμμάτων & πιάτα υψηλής διατροφικής αξίας (κ Δ. Σκαρμούτσος).

Στο Agribusiness Forum 2020 μετέχει ηχηρά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τους: καθ Σ. Χαρουτουνιάν (Πρόεδρος), Δρ Ε. Μαλούπα (Δ/ντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων), Δρ Χ. Τάσσου (Δ/ντρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων) και κ Ν. Θυμάκη (Δ/ντή ΕΠΑΣ Αμαρουσίου).

To 3ο Συνέδριο AgriBusiness Forum 2020 θα ολοκληρωθεί στις 19.00.

Στις 12.00, στο facebook: Skywalker η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος (Μενίδι, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής), ο κ Μάνος Καπαράκης, γεωργός (Ιεράπετρα, Συνεταιριστής), ο κ Νίκος Διαμαντίδης, σύμβουλος (Ελλάδα, ΕΟΦ & Deligate), ο κ Παναγιώτης Κουλαουζίδης, αγρότης (ΕΡΙΒΟΛΟΣ) και ο κ Ανδροκλής Γιάτσογλου (Συλλογικές δομές αγροτών) με συντονιστή τον κ Δημήτρη Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα) θα σχολιάσουν διάφορες οπτικές της βιωσιμότητας των αγροδιατροφικών συστημάτων, την Τετάρτη, 7-10-2020, στις 12.00, στο facebook: skywalker.

Μια πολύ γεμάτη Τετάρτη, 7 Οκτ 2020, από τις 09.00 στο Μουσείο Μπενάκη και στο www.agribusinessforum.org, και επίσης την Τετάρτη, στις 12.00-13.00 στο facebook: skywalker και στο www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb