Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαίτηση των ροδακινοπαραγωγών ΑΣ Σκύδρας στρεμματικής ενίσχυσης για την απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί (VIDEO & PHOTOS)

Κύριο Απαίτηση των ροδακινοπαραγωγών ΑΣ Σκύδρας στρεμματικής ενίσχυσης για την απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί (VIDEO & PHOTOS)

Ρεπορτάζ: Βοργιάδης Χρήστος

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που σημειώθηκε στις 5 και 6 Αυγούστου στο Νομό Πέλλας, σε ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και άλλες καλλιέργειες.

Τα υψηλά ποσοστά βροχής για την εποχή, επηρέασαν αρνητικά τις ποικιλίες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της συγκομιδής, προκαλώντας καρπόπτωση αλλά και αλλοίωση του φλοιού(κυρίως σε επιτραπέζια και νεκταρίνια).

Επίσης παρατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό σκίσιμο του καρπού στα δαμάσκηνα (Δείτε φωτογραφίες από κτήματα που επισκεφτηκάμε στο Αρσένι Πέλλας).

Οι έντονες βροχοπτώσεις συνοδεύτηκαν από δυνατούς ανέμους με αποτέλεσμα την καρπόπτωση αλλά και ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο.

Το imathiotikigi.gr βρέθηκε σε περιοχές του Δήμου Σκύδρας συνομίλησε με παραγωγούς στα κτήματα, καταγράφοντας τα γεγονότα, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και να ζητούν άμεσα την παρέμβαση της πολιτείας για την απώλεια εισοδήματος λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην παραγωγή(covid 19, Ρώσικο εμπάργκο, ανοιξιάτικοι παγετοί που χαρακτηρίστηκαν αδίκως μη αποζημιώσιμοι, έντονες βροχοπτώσεις).

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί μετά το φωτογραφικό υλικό, τη συνέντευξη που παραχώρησε στο imathiotikigi.gr και το Βοργιάδη Χρήστο, ο Ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, κ. Χριστοφορίδης Ιωάννης.

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb