Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστερεί η πληρωμή του υπόλοιπου 35% - "Από τον Άννα στον Καϊάφα"...με τους παραγωγούς στην αναμονή

Το περασμένο μήνα (Ιούλιο) και για πρώτη φορά μετά το 2011, όπως προβλέπεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και με απόφαση της κυβέρνησης, ενισχύθυκε ο ΕΛΓΑ με το ποσό των 35.000.000 ευρώ.

Γεγονός που φαίνεται ότι θα είχε άμεσα, θετικό αντίκτυπο στις τάξεις των αγροτών, καθώς θα καταβάλλονταν το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων για το έτος 2019, όπου σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών η πληρωμή θα πραγματοποιούνταν τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου (μέχρι 10/8).

Δυστυχώς για τους παραγωγούς της χώρας μας, που μεγάλο μέρος αυτών αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας αλλά και συγχρόνως επιβίωσης, καθυστερεί η προαναφερόμενη πληρωμή.

Συμφωνα με πληροφορίες του  imathiotikigi.gr  για να καταβληθεί το υπόλοιπο 35% θα πρέπει να δοθεί η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών και γίνονται προσπάθειες να πληρωθεί μέχρι 15 Αυγούστου, κάτι το οποίο δεν φαντάζει και πολύ πιθανό, πάντοτε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ο αγροτικός κόσμος λαμβάνει μια δυσάστερη είδηση, η οποία αν επιβεβαιωθεί, θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα όσον αφορά τα οικονομικά δρώμενα χιλιάδων οικογενειών.

Επίσης, οι αγρότες έχουν χορτάσει από πανηγυρικού χαρακτήρα δηλώσεις και δεσμεύσεις, που είτε αργούν να υλοποιηθούν (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) ή ακόμη και δεν υλοποιούνται ποτέ, με το πρόσχημα ότι έπεσε έξω ο πρωταρχικός σχεδιασμός και είναι υπεύθυνο κάποιο άλλο υπουργείο.

Από τον Άννα στον Καϊάφα δηλαδή.....με τους αγρότες στο περίμενε και την γνωστή γι΄αυτούς λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

  

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb