Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ευρωπαίοι αστοί αρνούνται την εργασία στα κτήματα

Μείζον ζήτημα των τελευταιών εβδομάδων αποτέλεσε η απασχόληση εργατών γης για την ορθή συνέχεια της διατροφικής αλυσίδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέβη σε ανακοίνωση μέτρων τα οποία όμως φάνταζαν μη επαρκή , οδηγώντας την κάθε χώρα μέλος να αναζητήσει πρόσθετες διορθώσεις.

Αναγκαστική διέξοδος αποτέλεσε η στροφή στην αναζήτηση ομοεθνών υπαλλήλων με επιπρόσθετα πλεονεκτήματα ως κίνητρο απασχόλησης.

Δυστυχώς , σύμφωνα με την the guardian ,οι Βρετανοί πολίτες , ενώ στην αρχή δήλωναν ενθουσιασμένοι που θα απασχοληθούν σε εργασία που σχετίζεται με την φύση και την παραγωγή , κατέληγαν στην εγκατάληψη αυτής χαρακτηρίζοντας την ως δύσκολη, δίνοντας ταυτόχρονα τα εύσημα τους στους ανθρώπους της υπαίθρου.

Η Ημαθιώτικη Γη, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ισπανούς και ιταλούς παραγωγούς.

Έρχονται για μια ημέρα και εγκαλείπουν μας είπαν. Μόνη διέξοδος μας φαντάζει η έλευση Μαροκινών εργατών.

Έχουμε μειωμένη παραγωγή και αραιώσαμε πολύ αυστηρά για να μπορέσουμε να τα συγκομίσουμε , μας δήλωσαν παραγωγοί της Ισπανίας.

Δύσκολη χρονιά , ευελπιστούμε στο καλύτερο κατέληξαν.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ιταλία. Τα βερίκοκα έχουν τρομερή ζήτηση με τον παραγωγό να ανταμοίβεται μέσο όρο 1,10 ευρώ το κιλό καθώς οι ποσότητες παραγωγής φέτος είναι περιορισμένες,

Ωστόσο , αναμένουν με αγωνία την διευθέτηση του ζητήματος απασχόλησης εργατικού δυναμικού , περιμένοντας την έλευση υπηκόων Ρουμανικής καταγωγής που απασχολούν τόσα χρόνια , καθώς οι αστοί της χώρας αρνούνται να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb