Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πρόεδρος του ΑΣ Ημαθίας μιλάει για την ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων από τις χαλαζοπτώσεις και τις τιμές σε νεκταρίνια, επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα (Βίντεο)

Κύριο Ο Πρόεδρος του ΑΣ Ημαθίας μιλάει για την ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων από τις χαλαζοπτώσεις και τις τιμές σε νεκταρίνια, επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα (Βίντεο)

Για τις πρόσφατες έντονες καταστροφικές χαλαζοπτώσεις και την επίσπευση των διαδικασιών έτσι ώστε να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών, καθώς και για άλλα επίκαιρα και διαχρονικά ζητήματα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βοργιάδης Χρήστος, στην εκπομπή "Μέσα σε όλα" στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και τη δημοσιογράφο κα Βροχίδου Ευδοξία.

Ο κ. Βοργιάδης Χρήστος ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τις χαλαζοπτώσεις και ζήτησε την άμεση παρέμβαση, τόσο της ηγεσίας του ΕΛΓΑ με την ενίσχυση υπαλλήλων γεωπόνων του υποκαταστήματος στη Βέροια όπου εξυπηρετεί τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, όσο και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καλώντας μάλιστα τον Υπουργό κ. Αραχωβίτη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ να παραβρεθούν στις πληγείσες περιοχές και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Επίσης, με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Βροχίδου Ευδοξίας για την ανεξέλεγκτη δράση των μεσαζόντων που έχει ως αποτέλεσμα την αισχροκέρδεια, πρότεινε λύσεις εξάλειψης του φαινομένου το οποίο κάνει την εμφάνιση του κυρίως στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, αλλά και αναφερόμενος στο βιομηχανικό ροδάκινο και το υψηλό πλέον κόστος καλλιέργειας σε συνδιασμό με τις χαμηλές τιμές που ίσα ίσα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου ΑΑ & Τ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός εξωφρενικό (τιμές στα ίδια επίπεδα με αυτές προ 30ετίας).

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στην ανέκαθεν και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις κομματικοποίησης των αγροτικών συλλόγων, λέγοντας ότι το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει ΚΑΘΑΡΗ αγροτική βάση διεκδίκησης, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και χρωματισμούς που εξυπηρετούν μονάχα τη διάσπαση του αγροτικού κόσμου.   

Πηγή Βίντεο : ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb