Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση μηχανήματος αραίωσης ανθέων σε ροδακινιές & νεκταρινιές (Βίντεο & φωτογραφικό υλικό)

Κύριο Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση μηχανήματος αραίωσης ανθέων σε ροδακινιές & νεκταρινιές (Βίντεο & φωτογραφικό υλικό)

Το πρώτο Darwin, το μηχάνημα όπου πραγματοποιεί αραίωση των ανθέων παρουσιάστηκε χτες στην Ημαθία και συγκεκριμένα στο χωριό Αγία Μαρίνα, στο κτήμα Καραϊνδρου.

Πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του μηχανήματος, με τον οικοδεσπότη κ. Ευάγγελο Καραϊνδρο να αναφέρει στο χαιρετισμό του ότι " όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε τα δίκλωνα με τον κ. Βακάμη Δημήτριο, ήταν ένα όνειρο, να φέρουμε το Darwin και να μειώσουμε το κόστος " ( Δείτε το βίντεο)

Ακολούθησε η παρουσίαση του Darwin από τους ανθρώπους της εταιρείας (Γερμανία) καθώς και η επίδειξη της εργασίας που πραγματοποιεί.  

Με την αραίωση των ανθέων επιτυγχάνεται η ελάττωση του απαιτούμενου χρόνου αραιώματος των καρπών , καθώς απομένουν πολύ λιγότερα άνθη και φυσικά πολύ λιγότεροι καρποί σε κάθε κλαδί με συνέπεια να απαιτούνται πολύ λιγότερα μεροκάματα για την διαδικασία του αραιώματος. 

Να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρουσίαση τέτοιου είδους μηχανήματος που πραγματοποιεί αραίωση ανθέων σε ροδακινιές και νεκταρινιές στην χώρα μας και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από την επίδειξη η κάμερα της "Ημαθιώτικη Γη" όπου σας την παρουσιάζει.

Επίσης η παρουσίαση έγινε σε ροδακινιές συστήματος γραμμικής φύτευσης και κύπελλο, και υπήρξε καταγραφή του ποσοστού πτώσης των ανθέων κατά το πέρασμα του μηχανήματος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο(1)  της επίδειξης στο τέλος των φωτογραφιών

 

 

Πολυμέσα

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb