Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη ζητούν οι Συμβασιούχοι Γεωπόνοι
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με ανακοίνωση τους οι συμβασιούχοι γεωπόνοι ζητούν ίση μεταχείριση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:
Οι Συμβασιούχοι Γεωπόνοι αποτελούν σήμερα τη βασική δύναμη που κρατά όρθιες κρίσιμες υπηρεσίες του αγροτικού τομέα. Είναι αυτοί που βγάζουν καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειας σε ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρειες, και Δήμους, χωρίς όμως να έχουν τους ίδιους όρους εργασίας, τις ίδιες απολαβές και τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους υπαλλήλους.
Με μισθούς που καθηλώνονται ουσιαστικά κοντά στον βασικό των 1.000 ευρώ, μετακινούνται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα με δικά τους έξοδα, χρησιμοποιώντας παλιά οχήματα που συντηρούν αποκλειστικά οι ίδιοι, χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις και χωρίς εργασιακή ασφάλεια.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες νέοι Γεωπόνοι παραμένουν άνεργοι ή αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ οι μόνιμες θέσεις στον αγροτικό τομέα παραμένουν ελάχιστες εδώ και χρόνια.
Πίσω από κάθε σύμβαση υπάρχει ένας άνθρωπος με οικογένεια, δάνεια, πίεση από funds, οφειλές σε ΕΦΚΑ και ΕΝΦΙΑ και καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Ζητάμε άμεσα ουσιαστικές και μόνιμες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα, ίση μεταχείριση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους Γεωπόνους. Γιατί χωρίς επαρκή στελέχωση και χωρίς αξιοκρατία, τα σκάνδαλα και η κακοδιαχείριση θα συνεχίσουν να ταλανίζουν τη χώρα.
Οι Γεωπόνοι δεν ζητούν προνόμια. Ζητούν αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό στον ρόλο που επιτελούν για την ελληνική αγροτική παραγωγή και την κοινωνία.

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ούγκρεσιτς
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στα 28,7 εκατ. ευρώ φτάνει η στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στη γουνοποιία της Δυτικής Μακεδονίας»
- Κουρέτας: Να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες βαμβακιού και βιομηχανικής τομάτας που επλήγησαν από έλλειψη αρδευτικού νερού
- Πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας
- Όσα έθεσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Γιουτίκας, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς