24kontelis.gif
Τίτλοι:

Ανακοίνωση Συλλόγου Αμβυκουχων Αμπελοκαλλιεργειτων Δήμου Τυρναβου

Ο Σύλλογος μας χαιρετά τους δεκάδες συναδέλφους μας αμπελουργους και τους φορείς που πάρα τις υγειονομικες δυσκολίες παρευρέθηκαν στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας στο Θέατρο Μαξιμ.

Ομόφωνη απόφαση μας είναι κάτω τα χέρια από την ονομασία τσίπουρο τσικουδιά η οποία ανήκει ιστορικά και παραδοσιακά πάνω από 100 χρόνια στους διημερους αμπελουργους και όχι σε μια χούφτα συστηματικων μπουκαλαδων που θέλουν να αρπάξουν σε αποκλειστικοτητα το όνομα και μπήκαν στην παραγωγή μετά το 1990 και ουδεμία σχέση δεν έχουν με την παράδοση.

Από τις 20 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση έχει φέρει σε ανοιχτή διαβούλευση συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο κλέβει το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά από τους αμπελουργους αντικαθιστοντας το με την ονομασία προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιων(διήμερων).

Μέσα στην τεράστια υγειονομική έκρηξη της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στα γρήγορα ένα αβάσιμο νομοσχέδιο το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την Ευρωπαϊκή Οδηγία.Ξεκαθαρα φωτογραφικό για την εξυπηρέτηση μια χούφτα μεγάλο βιομηχάνων που θέλουν όλο το μερίδιο στην αγορά καταδικαζοντας εκατοντάδες χιλιάδες αμπελουργους και διημερους στον αφανισμό.Αν χάσουμε το όνομα χάνουμε τα πάντα και με μεγάλη αφελεια διάφοροι εκπρόσωποι μας πανελλαδικά παραδίδουν το όνομα με προφορικά ανταλλάγματα του υπουργού σχετικά με το τσίπουρο των διημερων,τα οποία δεν αναφέρονται καν στο προσχέδιο του νομοσχέδιου.

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε σε συνεννόηση και με άλλους Συλλόγους Πανελλαδικά(Λαμία,Λασιθίου,Βόλου,Λάρισας κλπ) έντονες μορφές κινητοποιήσεων ώστε να σταματήσει η κλοπή του ονόματος και να προωθηθεί η ξεκάθαρη πρόταση μας που εξασφαλίζει την επιβίωση μας.Καλουμε όλους τους βουλευτές του Νόμου μας να καταψήφισουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κλοπή και καταστροφή των διημερων αμπελουργων και κυρίως τους κυβερνητικόυς βουλευτές της Νεας Δημοκρατίας κ.Μαξιμο Χαρακοπουλο κ.Κωνσταντινο Κελλα κ.Στελλα Μπιζιου αλλιώς θα μας βρουν μπροστά τους.

Αναμενουμε τις ενέργειες του Περιφέρειαρχη Θεσσαλίας κ.Κωσταντινου Αγοραστού όπως μας υποσχέθηκε.Ενω από τον Δήμαρχο Τυρναβου κ.Ιωαννη Κοκκουρα ο οποίος τόσο καιρο μας έλεγε να μην ανησυχούμε οτι θα κλείσει διαφορά ραντεβού για να λυθεί το θέμα μας και μας έβαζε να μαζεύουμε υπογραφες δεν θέλουμε αλλά λόγια ότι είναι μαζί μας αλλά πράξεις ως Δήμαρχος Τυρναβου της πόλης του Τσίπουρου.

Ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα ούτε θα ξεπατωσουμε τα αμπέλια μας αλλά τις αποφάσεις τους και αυτούς που τις στηρίζουν.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.