Τευτλοπαραγωγοί προέβησαν σε κατάληψη της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησαν, στις 11 το πρωί, τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, διεκδικώντας την εξόφλησή τους από την ΕΒΖ για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νέας διυπουργικής στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι, για το μέλλον της βιομηχανίας.
"Πρέπει επιτέλους να μας εξοφλήσουν, εάν θέλουν έστω και στο παρά πέντε κυριολεκτικά, να μπούμε στα χωράφια και να ξεκινήσουμε τη σπορά τεύτλων" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας.
"Χάθηκε η φετινή καλλιεργητική χρονιά για εμάς τους τευτλοπαραγωγούς και την ΕΒΖ" σημείωσε και πρόσθεσε: "τουλάχιστον ας πάρουν αποφάσεις, θετικές για το μέλλον της βιομηχανίας, η λειτουργία της οποίας πλέον απειλείται έντονα" πρόσθεσε.
"Εάν δεν μας εξοφλήσει η διοίκηση της ΕΒΖ, τότε θα πάρουμε από το εργοστάσιο τις ποσότητες ζάχαρης που αναλογεί στον καθένα μας" ανέφερε, από την πλευρά του, ο τευτλοπαραγωγός από την περιοχή των Σερρών, Γιάννης Παναγής.
Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα από Πλατύ, Λάρισα, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ υπάρχουν και πάνω από 30 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Πέντε διεθνή βραβεία για την ταινία του Ημαθιώτη Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου – Από τη Φλωρεντία , στο Μεξικό και το Σιάτλ!
- ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών επικαιροποίησης των νέων Ευρωπαϊκών ΚΑΔ, έως 31/12
- Κραυγή αγωνίας της Ένωσης Βενζινοπωλών Γρεβενών για το πετρέλαιο θέρμανσης
- "Κομφούζιο" : Παράταση έως τις 16 Νοεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων τροποποίησης και μεταβίβασης
- ΑΑΔΕ: Στις 10 Νοεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ 2026 - Απλουστεύσεις στη δήλωση ακινήτων με ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ